Американський благодійник збудує соціальне житло на Київщині

Американський благодійник збудує соціальне житло на Київщині Фото: Київська ОВА

Американський бізнесмен і меценат Делл Лой Хансен має намір виділити кошти на благодійні програми в Україні та створити ще більше місць для проживання у так званих "Містечках Хансена". Зараз він фокусує свою увагу на допомозі літнім людям. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Є мета, щоб літні люди не лише жили у безпечних умовах, але й мали змогу утримувати городи, тримати господарство. І мали доступ не лише до якісних медичних чи соціальних послуг, але й могли сходити, наприклад, у перукарню чи кав'ярню, — підкреслив Делл Лой Хансен.

Наразі Делл Лой Хансен уклав 50 контрактів на будівництво соціального житла на Київщині. Роботи планують завершити до кінця 2024 року. Це будуть чотирикімнатні будинки для літніх людей, які втратили домівки.

Крім цього, благодійник планує залучати кошти для допомоги у придбанні помешкань за програмою "єВідновлення". Зокрема, американська сторона буде покривати всі необхідні витрати на ремонт та, за потреби, дофінансовувати вартість помешкання.

Нагадаємо, що в Київській області благодійний фонд "Місія Хансена в Україні" вже реалізував 3 соціальних проєкти. У селі Тарасівка збудоване "Містечко Хансена" для переселенців, у селі Софіївська Борщагівка викуплені 259 квартир для переселенців, а в селі Колонщина побудоване "Чудо Містечко" —   комплекс індивідуальних житлових будинків для переселенців похилого віку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації