Де в Києві встановлять шість нових міні-ТЕЦ

Де в Києві встановлять шість нових міні-ТЕЦ Фото: unsplash.com

Київрада схвалила встановлення в столиці шести нових міні-ТЕЦ. Їх розмістять і на правому, і на лівому берегах — у тих районах, зокрема і спальних, де живе багато людей. Про це повідомляє "Київ24" із посиланням на секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка.

Маємо індивідуальні котельні, які можуть бути як одна на кілька будинків, так і одна на будинок. Віталій Кличко вже дав відповідне доручення, ми будемо думати над певною програмою для багатоквартирних житлових будинків, щоб вони встановлювали індивідуальні котельні та індивідуальне генераційне обладнання, — сказав він.

Раніше столична влада пообіцяла, що в майбутньому в Києві не будуть відключати електрику. Це стане можливим завдяки будівництву ще шести міні-ТЕЦ. За словами заступника київського міського голови Петра Пантелеєва, першу партію обладнання встановлять до кінця 2024 року. Завдяки цьому в Києві з'являться "енергетичні острови-зони", де 24/7 буде світло, тепло та вода. 

Також "ТиКиїв" розповідав про те, як альтернативна енергетика допомагає Києву стабілізувати роботу енергосистеми в умовах війни та як міська програма "70 на 30" цьому сприяє.

Читай також: "Світло буде: у Києві відбудеться технологічна революція"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації