До путівника Michelin включили ресторан української кухні, що працює в Чикаго

До путівника Michelin включили ресторан української кухні, що працює в Чикаго Усі фото: facebook.com/AnelyaChicago

До офіційного гастрономічного путівника Michelin Guide включили ресторан української кухні Anelya Chicago, що працює в американському Чикаго, повідомляє пресслужба МЗС.

Ресторан минулого року відкрив шеф-кухар Джонні Кларк, бабуся якого народилася у Харкові, а згодом мігрувала до США. У 2023 році Кларк вперше відвідав Харків та надихнувся на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у Сполучених Штатах. Заклад він назвав на честь бабусі Анелії.

Anelya — це поєднання ностальгії, спадщини та сучасних кулінарних стилів, які ми поділяємо з моєю дружиною та партнеркою, шеф-кухаркою Беверлі Кім. Цей ресторан починався як попап для надання гуманітарної допомоги, але перетворився на інструмент збереження нашої культури, — каже Джонні Кларк.

0 / 0

У ресторані подають страви, в яких поєдналися традиції української кухні та сучасні кулінарні стилі. Тут можна скуштувати борщ із качиним м'ясом та копченими грушами, вареники з рикотою чи з праліне із бекону та горіха пекан, полтавські галушки з тушкованою куркою й екзотичними грибами або ж наполеон із кремом із чорного чаю. Також у закладі подають авторські коктейлі, квас і навіть українське пиво.

Michelin Guide — найвідоміший та найвпливовіший із сучасних ресторанних рейтингів, що оцінює заклади та готелі по всьому світу. Перший гід видав у 1900 році Андре Мішлен, одним із засновників компанії з виробництва шин Michelin.

Спочатку в путівнику збирали різні корисні для мандрівників локації: готелі, ремонтні майстерні, паркінги, місця харчування тощо. Але згодом все більше уваги приділялося саме ресторанам, а знаменитою "Мішленівською зіркою" почали позначати заклади з чудовою кухнею.

У 2018 році Michelin Guide високо оцінив шеф-кухаря київського ресторану "Канапа" Ярослава Артюха. Зокрема, автори рейтингу відзначили, як він модернізує традиційну українську кухню та вдихає у неї нове життя.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що держсекретар США Ентоні Блінкен та голлівудський актор Майкл Дуглас відвідали ресторан Євгена Клопотенка "100 років тому вперед". У закладі влаштували обід для американської делегації, яка приїхала на саміт Кримської платформи.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації