Двоє вчителів з Київщини увійшли до десятки найкращих викладачів України

Двоє вчителів з Київщини увійшли до десятки найкращих викладачів України Олександр Думишинець та Тетяна Ткач. Фото: "Освіторія"

Двоє педагогів із Києва та Київської області увійшли до десятки найкращих вчителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine. Її вручає освітній проєкт "Освіторія".

Одним із фіналістів премії став вчитель інформатики столичного Ліцею міжнародних відносин № 51 Олександр Думишинець. Він активно використовує сучасні технології на своїх уроках, зокрема Minecraft Education, штучний інтелект, а також відео- й анімаційні проєкти.

Олександр не тільки навчає, а й розробляє цифрові продукти та курси для вчителів. А ще — проводить тренінги із цифровізації, дбаючи про якість освіти в Україні та залученість педагогів до новітніх технологій.

Також до десятки найкращих увійшла вчителька англійської мови Кагарлицького ліцею № 3 Тетяна Ткач. Вона бере активну участь у створенні Нової української школи та є учасницею багатьох професійних спільнот. Ще під час пандемії Тетяна не лише швидко опанувала онлайн-навчання, а й вчила цього колег.

Для викладачки важливо, щоб діти навчалися граючись, тому вона використовує такі методи як рольові ігри, драматизацію, мозковий штурм, рефлексію тощо. Крім того, разом з учнями Тетяна виграла грант на створення власного освітнього простору.

Зазначимо, що свої заявки на премію Global Teacher Prize Ukraine 2024 подали 1210 освітян, а ще 2059 педагогів номінували батьки, учні та колеги. З цього числа після незалежного оцінювання обрали десятку фіналістів премії.

Ім'я найкращого вчителя України оголосять 5 жовтня на Міжнародний день учителя: він або вона отримає 1 мільйон гривень призових. Також на церемонії нагородження відзначать найкращого педагога дошкілля та переможців в інших номінаціях.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Україні запустили та почали тестувати в перших 40 школах освітній застосунок "Мрія". Він має допомогти освітнім установам пройти шлях від застарілих радянських методів навчання до сучасних й інноваційних.

Читай також: "Проїзд для школярів у громадському транспорті Києва знову став безплатним"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації