Головний прапор України приспустили: причина

Головний прапор України приспустили: причина Фото: kyivcity.gov.ua

Найбільший прапор країни, встановлений на території Музею історії України у Другій світовій війні, тимчасово приспустили. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Полотно стяга приспустили через прогнозовану негоду. Підіймуть його вже після того, як у Києві покращаться погодні умови.

За прогнозами Укргідрометцентру, сьогодні до кінця доби у столиці очікуються пориви вітру швидкістю до 15–20 м/с, а також місцями пройдуть короткочасні дощі. Також поривчастий вітер та дощі прогнозують у столиці на вівторок, 30 липня.

У зв'язку з негодою в Києві оголосили перший (жовтий) рівень небезпечності.

Довідка. Вперше величезний прапор України на 90-метровому флагштоку на території Музею війни урочисто підняли 22 серпня 2020 року. Він став найбільшим державним прапором країни на флагштоку, побивши рекорд стяга у Дніпрі, встановлений за два роки до того.

На сьогодні споруда флагштока у Києві також є найвищою в Україні: її висота становить майже 90 метрів, вага — 32 тонни, а розмір полотнища прапора — 16 на 24 метри.

Зазначимо, що окрім негоди найближчими днями метеозалежні кияни перебуватимуть під дією потужної магнітної бурі, що накрила Землю. Її пік очікується 30 липня.

Читай також: "Човни, лелеки та архангел: що означають герби районів Києва"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації