Як каратимуть тих, хто не оновить військово-облікові дані

Як каратимуть тих, хто не оновить військово-облікові дані Фото: armyinform.com.ua

Військовозобов'язані українці мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Тих, хто не встигне це зробити, можуть оштрафувати. Про це розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк.

Оновити свої дані — місце проживання, номер телефону, електронну пошту — можна в ЦНАПах, ТЦК, а також у застосунку "Резерв+".

Громадяни, які не оновлять дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. За це правопорушення передбачено штраф від 17 000 грн до 25 000 грн. Штрафи виписуватимуть представники ТЦК.

При цьому процедура автоматичного накладення штрафу не передбачена, процес може тривати від 3 місяців з моменту виявлення правопорушення до 1 року з моменту його вчинення.

Якщо військовозобов'язаний не встиг оновити свої дані з поважної причини (наприклад, через хворобу) і на нього наклали штраф, він може оскаржити це рішення в суді.

Андрусяк підкреслив, що не всі громадяни, які оновили військово-облікові дані, будуть мобілізовані.

Це (оновлення даних) створено для більш справедливого підходу, щоб держава бачила всіх на військовому обліку, — сказав він.

 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що останніми днями у столичних ЦНАПах з раннього ранку спостерігаються величезні черги — військовозобов'язані поспішають оновити свої облікові дані.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації