Як цікаво провести осінні вихідні на Київщині: підбірка неймовірних локацій

Як цікаво провести осінні вихідні на Київщині: підбірка неймовірних локацій Фото: Департамент культури та туризму Київської облдержадміністрації

Осінь – особлива пора, сповнена чаруючого різнобарв'я та атмосфери спокою. Ще й погода восени особливо підходить для довгих прогулянок, адже вже сильно не пече сонце. Відвідати можна як цікаві природні місця, так і чарівні культурні осередки і місця масового відпочинку.

Підбірку місць для цікаво дозвілля теплими осінніми вихідними на Київщині оприлюднив Департамент культури та туризму Київської облдержадміністрації.  

Дача графині Уварової, Ворзель

Це історична будівля побудована на початку ХХ століття фабрикантом Карлом Септером. У 1903 році будівлю продали магнату Терещенку, який потім подарував її своїй дочці Наталії Уваровій.

Дача графині чудово збереглася до наших днів. Тут можна побачити деталі колишнього інтер'єру, художню ліпнину, розписи, парадні сходи та мармурові каміни.

Наразі в цій будівлі працює Музей історії та культури "Уваровський дім" . Відвідавши це місце, ти дізнаєшся більше про історію Ворзеля, школу та відомого вчителя Підмогильного, а також історію дачі Уварової – її занепад та відродження.

  • ДЕ? смт. Ворзель, вул. Курортна, 35
Красиві місця для осіннього відпочинку недалеко від Києва
Фото: Департамент культури та туризму Київської облдержадміністрації

Старовинні дачі Боярки

Після появи залізничної станції "Боярка" довкола неї розпочалося будівництво чималого дачного селища. Вже від кінця ХІХ століття ця місцина з центральною вулицею Хрещатик стала відомими лікувально-кліматичним курортом для людей із захворюваннями дихальних шляхів.

Тут вздовж цілющого соснового бору було побудовано до сотні садиб. До них приїздили багато відомих людей, серед яких композитор Микола Лисенко, український історик та політичний діяч Михайло Грушевський, художник Микола Пимоненко, письменник Шолом-Алейхем.

Зараз же старовинні дачі можуть зацікавити поціновувачів старовини та автентичності. Тут можна відшукати багато цікавих деталей та елементів архітектури, а природа, як і сто років тому, відтворить ту саму атмосферу.

  • ДЕ? м. Боярка, вул. Хрещатик, 104, 103, 83, 20
Красиві місця для осіннього відпочинку недалеко від Києва
Фото: Департамент культури та туризму Київської облдержадміністрації

Дендропарк "Олександрія", Біла Церква

Якщо ти полюбляєш відвідувати вже добре знайомі місця, дендропарк "Олександрія" буде прекрасним варіантом для проведення осіннього вікенду. Це місце неймовірних пейзажів, крутих локацій і природних фотозон. 

Дендропарк має площу понад 400 гектарів і належить до найбільших парків України. Його створено 230 років тому родиною великого польського землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет родинної гордості та магнатської величі графів Браницьких.

  • ДЕ? м. Біла Церква
Красиві місця для осіннього відпочинку недалеко від Києва
Фото: Департамент культури та туризму Київської облдержадміністрації

Зазначимо, що чудовою ідеєю цікаво провести найближчий вікенд на Київщині є великий історико-культурний благодійний захід у Богуславі "Портал крізь століття". На гостей чекає справжня подорож у часі, яка перенесе кожного у Богуслав XIX століття — часи, коли в місті проживали українці, євреї та поляки. З детальною програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації