Як відключатимуть світло в Києві й області: графік на 16 липня (оновлено)

Як відключатимуть світло в Києві й області: графік на 16 липня (оновлено) Фото: pexels.com

У вівторок, 16 липня, графіки стабілізаційних відключень електроенергії в Києві та Київській області діятимуть протягом усієї доби. Про це повідомляють ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Вимикати світло будуть також у сірій та світло-сірій зонах. Енергетики просять користуватися електрикою економно. 

В Укренерго додали, що з 16:00 до 0:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно. В інші години — три черги.

Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом — споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття, — розповіли енергетики.

Оновлення. В Укренерго повідомили, що дефіцит в енергосистемі зріс. Тому протягом усієї доби діятимуть чотири черги відключень електрики.

Розклад відключень за своєю адресою кияни можуть дізнатися у чат-боті у ViberTelegram, на сайті ДТЕК Київські електромережі. Також там можна залишити заявку на відновлення електроенергії, якщо відключення триває довше, ніж вказано у графіку.

Жителі Київської області можуть дізнатися графік відключень за своєю адресою у чат-боті у ViberTelegram, на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Раніше столична влада порадила киянам ставити на будинках акумулятори та сонячні станції, щоб взимку було світло. При цьому держава та влада Києва готові допомогти людям підготуватись до зими. Наприклад, щоб скористатися державними програмами фонду енергоефективності, ОСББ має встановити у будинку сонячні панелі.

Читай також: "Як заощадити гроші та електроенергію: поради від держави"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації