Киян не штрафуватимуть за гучні генератори

Киян не штрафуватимуть за гучні генератори Фото: kyivcity.gov.ua

Нещодавно з'явилася інформація про те, що власників генераторів, які працюють надто гучно, нібито штрафуватимуть через перевищення рівня допустимого шуму.

Але у МОЗ ці чутки спростували. Як виявилося, згідно із законодавством України, під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій, а також у випадках, коли гучне обладнання забезпечує життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель, норми щодо допустимого рівня шуму не застосовуються.

Проте в установі не заперечують, що шум, вібрації та шкідливі викиди від генераторів можуть негативно впливати на здоров'я людей.

Тому задля зменшення шуму радять встановлювати генератори на відстані 6 м від житлових будинків та спальних приміщень, оточувати їх шумозахисними й акустичними екранами або обладнувати спеціальним кожухом із внутрішньою шумоізоляцією.

Задля зменшення вібрації слід встановлювати генератор на рівну поверхню, бажано на міцний та стійкий підготовлений фундамент, підкладати під генератор грубий гумовий килимок та використовувати спеціальні амортизатори або ізоляційні матеріали для поглинання вібрацій.

Для запобігання ж негативному впливу викидів вчасно міняйте фільтри генератора та заправляйте його паливом належної якості без свинцевих сполук у складі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації