Київська опера отримає нову офіційну назву

Київська опера отримає нову офіційну назву Фото: facebook.com/KyivOperaTheatre

Київській опері на Подолі хочуть дати нову офіційну назву. З такою пропозицією до столичної влади звернувся колектив театру, повідомляє пресслужба Київради.

Зараз повна назва закладу — "Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва". Її планують змінити на "Театрально-видовищний заклад культури "Київський муніципальний академічний театр опери та балету". Скорочена назва театру залишиться незмінною — Київська опера.

Постійна комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій на засіданні 23 липня підтримала перейменування закладу. За словами голови комісії Вікторії Мухи, теперішня назва театру не відповідає напрямкам його діяльності та й взагалі застаріла. Тож її потрібно осучаснити.

Зараз у репертуарі Київської опери — близько 60 вистав. Усього за понад 40 років існування театру тут зробили понад 200, при цьому 40 вистав поставили вперше. При цьому театр зазнав чимало змін. Якщо раніше репертуар дійсно переважно був розрахований на дітей та підлітків, то тепер заклад працює для всіх категорій глядачів.

На сьогодні це сучасний і прогресивний театр, який кожного сезону генерує інноваційні мистецькі проєкти як для дорослого, так і для дитячого глядача, — каже Вікторія Муха.

Вона додала, що протягом останніх років з балетного репертуару Київської опери вилучили твори російських і радянських композиторів. А всі оперні вистави європейської класики тепер виконують українською мовою, завдяки чому глядачам стало легше розуміти сюжет.

Нагадаємо, одну з вулиць у Солом'янському районі просять перейменувати на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (псевдо Джус), який захищав небо Києва. Свою сучасну назву вулиця отримала на честь російського міста.

Читай також: "Київська мала опера: портал у творчий вимір"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації