Київський театр Франка покаже виставу "Калігула" на одному з найстаріших фестивалів світу

Київський театр Франка покаже виставу "Калігула" на одному з найстаріших фестивалів світу Фото: театр Франка

Столичний театр імені Івана Франка покаже свою виставу "Калігула" у Франції, на одному з найстаріших та найавторитетніших театральних фестивалів світу. Про це повідомляє пресслужба театру.

Авіньйонський театральний фестиваль (Festival d'Avignon) проводиться щорічно в липні з 1947 року. Цьогоріч Україну на ньому представляє вистава "Калігула" від театру Франка. Її демонструють в межах проєкту Pavilion of the Future, Ukraine 2024: With Beating Hearts.

Спектакль пропонує сучасну інтерпретацію тиранічного римського імператора Калігули, що резонує з боротьбою України за незалежність. Постановка заглиблює глядачів у теми влади та моралі, ілюструючи вічну тему диктатури та тиранії. 

Це — одна з перших вистав театру Франка, яку робили в умовах повномасштабної війни.

Про тему диктатури треба говорити, з нею треба працювати. Це історія про те, що людство повторює свої помилки, але про них потрібно згадувати, щоб не повторити знову, — каже режисер-постановник вистави Іван Уривський.

Українські глядачі також зможуть подивитись виставу "Калігула" онлайн з 5 до 11 липня. Для цього потрібно придбати квиток за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про культурні події, які відбудуться у столиці цього тижня. Серед них — виступи WELLBOY, "Пирога і Батога" та KOROLOVA, премія BLOGGER AWARDS 2024, концерт "Привид-Опера" та інші.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації