Кличко відхилив петицію з вимогою повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках"

Кличко відхилив петицію з вимогою повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках" Фото: Лілія Любецька

Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію, у які вимагали повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках" (інша назва — "Янгол на подушках"). За його словами, столична влада не має відношення до цієї скульптури.

Скульптуру авторства Костянтина Скритуцького демонтували з Пейзажної алеї на початку цього літа. За словами столичних посадовців та ініціаторів демонтажу, ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива", скульптуру прибрали через те, що вона перебувала у поганому стані, а її реставрація була неможлива. На її місці згодом встановили нову композицію від іншого митця — "Янгол на будиночку".

Активіст Дмитро Перов звернувся до міської влади із петицією, у якій вимагав повернути "Дівчинку на подушках" на Пейзажку. За його словами, артоб'єкт "просто вандально розтрощили", а автор не давав згоду на демонтаж. 

Звернення набрало необхідну для розгляду кількість підписів, а наприкінці серпня його підтримала комісія Київради з питань захисту та збереження культурної спадщини.

А от столичний голова Віталій Кличко звернення відхилив. У своїй відповіді на петицію він заявив, що повернення цієї скульптури на Пейзажну алею "не належить до компетенції" Київради, КМДА та підпорядкованих їм комунальних підприємств.

За словами мера, скульптури Костянтина Скритуцького не виготовлялись коштом бюджету Києва та не перебували на балансі профільних служб КМДА.

Також Кличко додав, що у червні цього року демонтували другу частину композиції "Дівчинка на подушках", тоді як першу скульптуру прибрали за кілька років до того.

За наявною відкритою інформацією, скульптурна композиція "Дівчинка на подушках", як і скульптурна композиція "Маленький принц", перебувають біля майстерні Костянтина Скритуцького, — йдеться у відповіді.

Тому "повернути" скульптуру, як цього вимагає автор петиції, міська влада не може, адже демонтовані артоб'єкти зараз перебувають у їхнього автора.

Читай також: "У Києві відкрили артоб'єкт з уламка 400-річної липи Петра Могили: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації