Мільярдер Говард Баффет збирав гречку на Київщині: навіщо

Мільярдер Говард Баффет збирав гречку на Київщині: навіщо Фото: vechirniy.kyiv.ua

Відомий американський мільярдер Говард Баффет збирав гречку разом із фермерами на полі в селі Мусійки Іванківської громади, що на Київщині. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

У 2022 році Баффет заснував благодійний фонд Victory Harvest ("Жнива Перемоги"). Він надає у безплатне користування сільськогосподарську техніку для постраждалих фермерських господарств України. Основна мета фонду — подолання безпрецедентних зривів українського аграрного сектору та глобальної продовольчої небезпеки, спричинених повномасштабним вторгненням росії.

Говард Баффет сам сіяв гречку разом з українськими фермерами на розмінованому полі на Київщині, а тепер прийшов час збору врожаю. Журналісти розповіли, що незвично бачити мільярдера за кермом комбайна. 

Біля поля влітку стояли вулики, тож у пору цвітіння бджоли зібрали й мед. Чорний гречаний поліський мед здивував і Баффета, і його команду. Спочатку вони допитувались, чи є у ньому шкідливий цукор. А коли їм пояснили, що мед натуральний і корисний продукт, то всі почали його пробувати, — поділились журналісти.

На баночках меду — теж написи українською та англійською "Гречаний мед", "Жнива Перемоги". Їх хочуть передати фермерам США як сувеніри. Зібрану гречку теж помістили в спеціальні пакунки з написами Victory Harvest. На конференції в Києві, яка має відбутися в листопаді, Говард Баффет обіцяє розповісти про свій досвід вирощування гречки.

0 / 0

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що американські студенти розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації