Мінфін спростував, що з переказів на картку стягуватимуть 18% податку

Мінфін спростував, що з переказів на картку стягуватимуть 18% податку Фото: unsplash.com

Міністерство фінансів спростувало інформацію про оподаткування грошових переказів на картки українців, яка напередодні почала ширитися мережею.

Раніше у мережі писали, що Національна стратегія доходів на 2024–2030 роки передбачає стягнення 18% податку з будь-яких надходжень на картку фізичної особи. У Мінфіні запевнили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Там кажуть, що у тексті стратегії нічого не написано про оподаткування надходжень на картку фізичної особи. Та припускають, що некоректні висновки деякі українці могли зробити на основі інформації з розділу про реформу спрощеної системи оподаткування. Йдеться про цей абзац:

Всі доходи фізичних осіб отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України.

У Мінфіні зазначили, що у цьому тексті відсутні слова про "будь-які надходження на картку фізособи". А фраза "оподаткування доходів, отриманих поза межами підприємницької діяльності" відображає загальні принципи оподаткування, які вже і так працюють в Україні.

Як зауважили у міністерстві, реформа податкової політики неможлива без обговорень з громадськістю, бізнесом та відповідними органами влади, а усі зміни можуть бути запроваджені лише через певний час.

Зазначимо, що Кабмін затвердив Нацстратегію доходів на 2024–2030 роки 27 грудня 2023 року як ще один "структурний маяк" програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Стратегія має посилити фіскальну спроможність держави, адаптувати податкове і митне законодавство до стандартів ЄС і створити стимули для післявоєнного відновлення та економічного зростання країни.

Нагадаємо, в Україні оштрафували власників відомого сайту "для дорослих" PornHub за несплату так званого "податку на Google".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації