Міністр охорони здоров'я ініціював перевірку всіх військово-лікарських комісій Києва

Міністр охорони здоров'я ініціював перевірку всіх військово-лікарських комісій Києва Фото: АрміяInform

У Києві розпочнуть перевірку військово-лікарських комісій. Наказ про створення робочої групи для проведення перевірки підписав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

Рішення про перевірки ВЛК ухвалили через скарги людей. Основні з них стосуються недотримання електронної черги, відсутності базових умов для комфортного проходження ВЛК та не оптимізованих маршрутів.

Водночас поза увагою не залишать і інші питання: вимагання хабарів за врахування усіх наявних хвороб та станів під час медичних оглядів, схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон чи надання відстрочки від призову за станом здоров'я, недбалість лікарів, проблеми з оскарженням висновків.

Список можна продовжувати. Питань багато. Не на всі саме МОЗ має безпосередні важелі впливу, але зі свого боку ми будемо всіляко сприяти тому, аби всі без виключень працювали у правовому полі. Для цього співпрацюємо з правоохоронцями. Для цього ведемо діалог з військовими адміністраціями. Ганебні випадки, коли лікарі навмисно зазначають невірний діагноз або вимагають хабарі за вірний, має припинитися. Кожна маніпуляція має отримати належну оцінку правоохоронних органів. І ми над цим спільно працюємо! — зазначає Віктор Ляшко.

Якщо ти теж стикнувся з недбалістю, поганим ставленням чи вимаганням хабаря від членів ВЛК, звертайся за телефоном: 0800-60-20-19. Всі скарги будуть розглянуті.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації