Мозаїку на Солом'янському палаці дитячої та юнацької творчості зберегли: який вигляд має будівля після утеплення

Мозаїку на Солом'янському палаці дитячої та юнацької творчості зберегли: який вигляд має будівля після утеплення Усі фото: instagram.com/child_of_socialism/

Мозаїку на Палаці дитячої та юнацької творчості у Солом'янському районі столиці все ж зберегли при утепленні будівлі. Про це повідомили у спільноті Child of Socialism.

У серпні Солом'янський палац дитячої та юнацької творчості почали утеплювати, а мозаїку також збирались зашити утеплювачем разом з іншими частинами фасаду. Тоді рішення мотивували тим, що через зображені на мозаїці піонерські символи вона підпадає під закон про декомунізацію.

Та після втручання активістів та розголосу проєкт утеплення будівлі пообіцяли скорегувати, "щоб було і комфортно, і гарно". А мозаїку — зберегти.

0 / 0

У результаті Солом'янська РДА, як і обіцяла, змінила проєкт утеплення об'єкта. Мозаїку залишили відкритою, а піонерські символи на ній зафарбували.

Саме так, як зараз заведено робити у Києві свідомими власниками будівель. І саме так, як правильно, — додали у Child of Socialism.

Нагадаємо, столичні активісти розпочали реставрацію мозаїки на фасаді дитячої художньої студії імені Наума Осташинського, що у центрі Києва. Мозаїчне панно вже багато років майже не трималося на фасаді й обсипалося. А шматки, які відпадали від нього, двірники просто викидали.

Читай також: "Секретна мозаїка у дворі Музею Ханенків: хто її автор?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації