На Київщині відкрилася друга черга "Містечка Хансена": житло отримають ще понад 100 родин переселенців

На Київщині відкрилася друга черга "Містечка Хансена": житло отримають ще понад 100 родин переселенців Фото: Київська ОВА

У селі Тарасівка Київської області відкрили другу чергу "Містечка Хансена". Ключі від нових домівок вже отримали 80 сімей, серед яких близько 100 дітей. До кінця грудня житло отримають ще 67 родин, зокрема, нададуть 12 квартир для будинків сімейного типу. Загалом у другій черзі до містечка заселять 147 родин. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

На Київщині відкрилося містечко Хансена з безоплатним житлом
Фото: Київська ОВА

Нагадаємо, що будівництво розпочалося цьогоріч у червні. Це тимчасове житло для переселенців, оснащене всім необхідним для комфортного проживання: меблями, сучасною технікою, текстилем та посудом. У планах також збудувати на території школу на 600 учнів, садочок та бібліотеку.

На Київщині відкрилося містечко Хансена з безоплатним житлом
Фото: Київська ОВА

Житло в "Містечку Хансена" надають безоплатно, але тимчасово. Користуватися ним мешканці зможуть до 5 років. Перші люди заїхали у нові будинки в жовтні.

Всього будівництво містечка розбите на 4 черги. Загалом буде збудовано 432 квартири у зблокованих будинках.

Нагадаємо, що, окрім будівництва "Містечка Хансена", американський бізнесмен і меценат, засновник та виконавчий директор Wasatch Group Делл Лой Хансен також придбав 135 квартир для передачі в безоплатне користування переселенцям та побудував комплекс "Чудо Містечко" в Колонщині для літніх людей, які постраждали від війни.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації