На Київщині відновили бібліотеку, пошкоджену російськими окупантами

На Київщині відновили бібліотеку, пошкоджену російськими окупантами Фото: pexels.com

У селі Рудницьке Київської області відновили бібліотеку, яка була пошкоджена російськими окупантами. Про це повідомляє УНН.

У приміщенні книгозбірні здійснили ремонт стін, стелі, підлоги, закупили нові меблі, а також частину книг.

Коли відійшли окупаційні війська, ми допомагали з відновленням деяких будинків. І зрозуміли, що окупанти жили в школі. Школа вже не підлягає відновленню. Відповідно, був запит від мешканців громади на те, щоб зробити простір, в якому б вони могли все-таки отримувати деякі освітні послуги й розвиватися, — розповів директор БФ "МХП Громаді" Олександр Пахолюк.

Бібліотеку в селі Рудницьке відновили в рамках грантового конкурсу "Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях". Грантова програма фінансується країнами-партнерами у співпраці з фондом "МХП-Громаді".

У 2022 році село Рудницьке опинилося під російською окупацією. Російські військові спалили місцеву школу, обстріляли низку інших об'єктів інфраструктури, знищили та пошкодили приватні будинки місцевих мешканців. Поруйнували й приміщення місцевого клубу, в якому розташовувалася бібліотека. У самій книгозбірні вибили двері, топтали книги з українською символікою.

У 2023 році завдяки благодійникам у клубі вдалося створити творчий простір для дітей з Рудницького. Наступним етапом стало відновлення бібліотеки.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на ВДНГ збирають книги для постраждалих від війни бібліотек.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації