На Контрактовій площі встановили 40-тонний обстріляний трансформатор

На Контрактовій площі встановили 40-тонний обстріляний трансформатор Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

40-тонний трансформатор, що постраждав від російських обстрілів, встановили на Контрактовій площі у Києві. Про це повідомляє КИЇВ24.

Пошкоджене обладнання на рейках висотою у кілька людських зростів встановила енергетична компанія ДТЕК. Воно має продемонструвати киянам та гостям міста, який вигляд мають енергооб'єкти після російських атак, та дати змогу оцінити усі масштаби руйнувань.

Цей трансформатор палав добу після чергового ворожого обстрілу — пожежу ніяк не могли загасити. Через пошкодження, які отримав трансформатор, відновити його вже було неможливо. Після цього енергетики вирішили дати обладнанню нову місію.

Обгорілий та понівечений пристрій є своєрідним символом незламності та життєстійкості української енергосистеми, що постійно зазнає російських атак та, попри це, продовжує працювати.

Нагадаємо, у Софії Київській відкрили артоб'єкт "Re:Forma духу", створений з уламка стовбура 400-річної липи Петра Могили, що постраждала під час буревію у травні 2022 року. Його зробив скульптор Костянтин Скритуцький, який був автором інсталяцій на Пейзажній Алеї.

Для виготовлення скульптури він застосував японську техніку опалення дерева вогнем, щоб перетворити цей унікальний артефакт на символ стійкості та трансформації.

Читай також: "Ботсад Гришка чекає на "катастрофу" взимку, якщо росія не припинить обстріли"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації