На Трухановому та Венеціанському островах заборонили забудову

На Трухановому та Венеціанському островах заборонили забудову Фото: obozrevatel.com

Всій території Труханового і Венеціанського островів дали статус прибережної захисної смуги. Тепер там діє суворий режим обмеження господарської діяльності та заборонена забудова. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Офіс генпрокурора і Спеціалізована екологічна прокуратура скасували неправомірно встановлені водоохоронні зони та стометрові прибережні захисні смуги на цих островах.

Господарський суд Києва задовольнив позов екологічних прокурорів. Судове рішення залишено без змін Північним апеляційним господарським судом та Верховним судом.

Суди погодилися з доводами прокурорів про те, що має охоронятися абсолютно вся територія Труханового і Венеціанського островів. 

В Офісі генпрокурора зазначили, що встановлення водоохоронної зони штучно спрощувало охоронний режим території островів, зокрема передбачало можливість капітальної забудови. А стометрова прибережна захисна смуга створювала хибне уявлення про відсутність цього охоронного статусу на іншій території.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що депутати Київради підтримали рішення про створення та захист ландшафтного заказника "Протасів Яр" ім. Романа Ратушного. Також депутати Київради ухвалили рішення про розроблення екологічного паспорта заказника, щоб захистити зелену зону та унеможливити будь-яку забудову в майбутньому.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації