На війні згинув оперний співак та актор Ігор Воронка

На війні згинув оперний співак та актор Ігор Воронка Фото: facebook.com/OpenOperaUkraine

На фронті, захищаючи Україну, загинув оперний співак, музикант та актор Ігор Воронка. Про це повідомила його дружина, Марина Раєвська.

Вона розповіла, що напередодні отримала звістку від побратимів свого чоловіка про його загибель на полі бою ввечері 6 липня.

Зараз родина Воронки не може організувати його похорон або хоча б отримати офіційні документи про його смерть, оскільки тіло загиблого героя перебуває на окупованій території. Тому він офіційно значиться як зниклий безвісти.

Я пишу це, але досі не можу в це повірити... Ми втратили чудового чоловіка, батька і друга. Він назавжди залишиться в наших серцях, — написала Марина Раєвська.

Також про загибель Воронки повідомила Національна капела України "ДУМКА":

От і в наш дім прийшло горе... З глибоким сумом повідомляємо про героїчну загибель за Незалежність України Заслуженого артиста України Ігоря Воронки. Вічна Слава Герою! Царство Небесне.

У мистецькому проєкті Open Opera Ukraine розповіли, що втратили надзвичайно талановитого музиканта й актора.

З 2017 року, від першої оперної постановки, Ігор був частиною команди в наших пошуках та експериментах, завжди готовий до нового досвіду та взаємодії. Невимовний біль, — кажуть там.

Продюсерка Open Opera Ukraine Галина Григоренко пригадує, що Воронка був легким у спілкуванні та "завжди готовим до витівок на сцені" у будь-якому амплуа.

Нагадаємо, вулицю Волго-Донську у Дарницькому районі Києва можуть назвати на честь активіста та військового Павла Петриченка, який загинув на війні навесні цього року. Відповідна петиція на сайті Київради менш ніж за два дні набрала необхідну кількість підписів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації