На вулиці Ризькій облаштували велосмуги та змінили схему руху

На вулиці Ризькій облаштували велосмуги та змінили схему руху Фото: Лев Іванець

На вулиці Ризькій у Шевченківському районі столиці облаштували нові велосмуги та змінили схему організації руху. Про це повідомили активісти ГО "Пасажири Києва".

Там кажуть, що оновлену схему організації руху на Ризькій не виносили на Майстерню міста, де фахівці з урбаністики могли б запропонувати свої зауваження та зміни. Тож про її затвердження і реалізацію громадські організації, які опікуються транспортною та велосипедною інфраструктурою міста, дізнались вже постфактум.

Маємо зауваження до реалізованої схеми руху, які можна буде виправити до наступного поновлення розмітки, — зазначили активісти.

За їхніми словами, велосмугу було б безпечніше облаштувати на парній стороні вулиці — між розміченими паркомісцями та тротуаром. Це б дозволило захистити велосипедистів як від транспортного потоку, так і від маневрів водіїв, які паркуються.

Фото: Лев Іванець

На кінцевій частині вулиці, від провулка Джорджа Орвела, нова схема руху відрізняється від звичного використання вулиці. Річ у тому, що водії звикли паркуватися вздовж приватної забудови по непарній стороні вулиці. А за новою схемою паркінг вирішили перенести на протилежну сторону. Однак водії поки не поспішають її дотримуватись, що призводить до зустрічного руху по одній і тій самій смузі.

Водночас активісти назвали "позитивним рішенням" впровадження виділеної смуги на тролейбусному розвороті перед зупинкою "Поліклініка". На їхню думку, це допоможе знести нанівець затримку тролейбусів №19 та №31 в цьому місці.

"Пасажири Києва" запропонували все ж винести схему організації дорожнього руху на Ризькій на Майстерню міста, щоб виправити там недоліки.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію, автори якої закликали відмовитись від планів щодо будівництва паркінгу для гостей парку "Наталка" та Оболонського острова на вулиці Прирічній. 

Звернення створили активісти ГО "Парк Прирічна". На їхню думку, паркінг у цьому місці дасть початок капітальній забудові коси затоки Собаче Гирло та знищенню її екосистеми.

Читай також: "У Києві в один день проведуть Велопарад дівчат та велоперегони, щоб зібрати гроші на ППО"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації