Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі

Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі Фото: Getty Images

У ніч проти 19 травня відбувся найочікуваніший боксерський поєдинок року — бій українця Олександра Усика з британцем Тайсоном Ф'юрі. Пройшов він у Саудівській Аравії.

Цей бій став історичним, адже був першим за звання абсолютного чемпіона світу одразу із чотирьох поясів. Останнім абсолютним чемпіоном у хевівейті був Леннокс Льюїс, який у 1999 році володів поясами WBA, WBC та IBF, чого тоді було достатньо для такого звання.

Як пройшов бій

У перших раундах ініціатива була в Олександра Усика. В шостому раунді Тайсон Ф'юрі надолужив втрачене. За словами коментаторів, це був найскладніший раунд для українця.

Та вже в дев'ятому раунді Олександр Усик перейшов у впевнений наступ і відправив Ф'юрі у нокдаун. Але за рішенням рефері бій призупинили. Це сталося за кілька секунд до кінця раунду і це врятувало британця.

Далі Усик і Ф'юрі боксували, постійно пробиваючи удари, але до таких напружених моментів, як у дев'ятому раунді ситуація не дійшла.

Результати поєдинку

Олександр Усик став переможцем. Йому присудили перемогу за розділеним рішенням.

Таким чином, український боксер Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Тепер він володіє чотирма поясами хевівейту, що робить українця одним з найтитулованіших боксерів світу.

Після оголошення результатів бою Олександр Усик подякував своєму померлому батьку, який привів його в бокс. Він сказав:

Батьку, ти чуєш? Ми це зробили.

Що ж стосується Ф'юрі, то він заявив, що вважає себе переможцем. І буде готуватися до реваншу, який, нагадаємо, відбудеться цьогоріч у жовтні.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації