Опалювальний сезон в Україні може закінчитись достроково

Опалювальний сезон в Україні може закінчитись достроково Фото: freepik.com

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково вже наприкінці березня. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню Le Figaro.

За законом опалювальний сезон триває до 15 квітня, проте цього року його можуть завершити раніше через теплу погоду.

Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня, — заявив посадовець.

Зазначимо, що рішення про завершення опалювального сезону приймає місцева влада залежно від погодних умов і прогнозу. Подачу тепла можуть припинити, якщо середня температура повітря протягом трьох діб поспіль становить +8 градусів і вище.

Чернишов зазначив, що Україна спокійно пережила цю зиму. Зокрема, завдяки тому, що енергетики засвоїли уроки 2022 року, росія масово обстрілювала критичну інфраструктуру, і добре підготувалися до цієї зими.

Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня, — розповів Чернишов.

Нагадаємо, киянам, які мають заборгованість за комунальні послуги, пропонують укласти договір реструктуризації. Це допоможе розрахуватися з накопиченими боргами та уникнути їх примусового стягнення. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації