Парк "Межигір'я" відновив роботу: що там можна побачити

Парк "Межигір'я" відновив роботу: що там можна побачити Фото: biz.liga.net

Парк-пам'ятка "Межигір'я" відновив роботу і тепер відкритий для відвідувачів. Про це виданню LIGA.net розповіла речниця державної установи "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я" Ірина Головатенко.

Наразі для туристів доступні більшість об'єктів на території парку, окрім музеїв. Для відновлення роботи музеїв потрібно підписати документи про управління нерухомим майном. 

Відвідувачі зможуть побачити тварин — страусів, лам, косуль. Але їхня кількість буде меншою, ніж 10 років тому.

0 / 0

Загалом, на території парку-пам'ятки знаходиться 121 будівля. Також там виявили понад 500 цінних об'єктів рухомого майна — серед яких витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, предмети інтер'єру тощо.

0 / 0
  • ДЕ? Вул. Івана Франка 19, с. Нові Петрівці.
  • КОЛИ? Щодня з 9:00 до 21:00.
  • СКІЛЬКИ? Вхідні квитки: дорослий — 300 грн, дитячий — 100 грн; сімейний — 650 грн; студенти, пенсіонери, ВПО, іменинники — 150 грн; учасники бойових дій і члени родин, діти до 6 років, особи з інвалідністю, діти з багатодітних сімей, діти-сироти —  безплатно. Кожен вівторок: дорослий квиток — 150 грн; дитячий квиток — 50 грн.
  • Межигір'я — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки.
  • 14 липня 2023 року, згідно з законом, який Верховна Рада  ухвалила у другому читанні, "Межигір'я" повернуте у державну власність та стало парком-пам'ятником.
  • Журналісти та політики називають "Межигір'я" символом корупції президентського масштабу і "музеєм корупції". Оренда одного гектара в "Межигір'ї" обходилася Януковичу в 314 гривень на місяць.
  • Зранку 22 лютого 2014 року резиденція Межигір'я була відкрита для преси у зв'язку з тим, що Віктор Янукович залишив Київ. Вхід контролювали співробітники Держохорони разом із Самообороною Майдану, які стояли на варті по периметру задля недопущення мародерства та вандалізму.

Нагадаємо, що парк-пам'ятник "Межигір'я" тимчасово закривали для відвідувачів. Це було пов'язано з переданням у державне управління рухомого майна, яке було заарештовано у справах експрезидента Віктора Януковича після Революції гідності. 

Впродовж останніх двох місяців у "Межигір'ї" працювала міжвідомча комісія, яка перевіряла та оглядала арештоване майно. 

За час роботи комісія виявила понад 500 цінних предметів, які раніше не були описані. Це — витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, барельєфи, предмети інтер'єру, люстри тощо, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації