Підрядника будівництва Подільського мосту змусили прибрати сміттєзвалище на Трухановому острові

Підрядника будівництва Подільського мосту змусили прибрати сміттєзвалище на Трухановому острові Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Генпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мосту змусили прибрати незаконне будівельне сміттєзвалище на Трухановому острові й заплатити штраф  — 130 000 грн. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Правоохоронці з'ясували, що підрядник забруднив ділянку на Трухановому острові. Туди звозили відходи, шкідливі для життя та здоров'я людей.

Земельну ділянку перетворили на сміттєзвалище у змові з посадовцями двох субпідрядних організацій з метою економії коштів, виділених на вивезення сміття, — розповіли в прокуратурі.

0 / 0

На підрядника склали протокол за ч.1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Експерти встановили, що розмір шкоди, завданої довкіллю такими діями, становить майже 130 000 грн. Підрядник повністю очистив ділянку від сміття й виплатив штраф, гроші від якого підуть до бюджету.

0 / 0

У столичній прокуратурі додали, що за розрахунками Державної екологічної інспекції Столичного округу, загальний розмір шкоди від засмічення земельних ресурсів твердими побутовими та будівельними відходами становить 4,9 млн грн.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столичні комунальники зупинили забруднення озера Підрібне в Дарницькому районі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації