Помер Михайло Фоменко: колишній тренер "Динамо" та збірної України з футболу

Помер Михайло Фоменко: колишній тренер "Динамо" та збірної України з футболу Фото: facebook.com/fcdynamoua

У віці 75 років помер Михайло Фоменко — ексгравець та тренер київського "Динамо", а також колишній головний тренер збірної України з футболу. Про це повідомила пресслужба "Динамо".

Там розповіли, що Фоменко пішов з життя 29 квітня після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням, та висловили співчуття його родині.

Київське "Динамо" сумує разом з усім українським футболом, висловлюємо щирі співчуття сім'ї Михайла Івановича, — кажуть у клубі.

Михайло Фоменко розпочав професійну футбольну кар'єру у сумському клубі "Спартак". Пізніше він виступав за луганську "Зорю" та київське "Динамо". У складі останнього він тричі ставав чемпіоном СРСР, двічі — володарем Кубка СРСР, а також здобув Кубок кубків та Суперкубок УЄФА.

З 1972 до 1976 року Фоменко грав за збірну СРСР, з якою став віцечемпіоном Європи 1972 року та бронзовим призером Олімпійських ігор 1976 року.

Після закінчення кар'єри гравця Фоменко почав працювати тренером, очолював українські та іноземні клуби та збірну України з футболу. Зокрема, у 1993 році київське "Динамо" під його керівництвом вперше стало чемпіоном України та володарем Кубка України.

У 2012 році очолив збірну України з футболу, вивів команду у фінальну частину чемпіонату Європи 2016 року, залишив посаду після невдалого виступу на турнірі.

Нагадаємо, у середині квітня у віці 56 років помер відомий український письменник Дмитро Капранов. Передчасну смерть митця спричинили проблеми із серцем. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації