Пошкоджені "хрущовки" та "панельки" в Бучі відновлюють за допомогою конструктора фасадів

Пошкоджені "хрущовки" та "панельки" в Бучі відновлюють за допомогою конструктора фасадів Фото: facebook.com/kateryna.onachuk

Пошкоджені внаслідок російських обстрілів "хрущовки" та "панельки" в Бучі на Київщині відбудовують за допомогою конструктора фасадів, який розробили архітектори. Про це розповіла співзасновниця архітектурної студії Gurtom Катерина Оначук. 

Торік до компанії звернулися люди із запитом щодо відновлення пошкоджених обстрілами житлових будинків у Бучі. Оскільки будинків було багато, архітекторам потрібно було знайти рішення, яке б підійшло більшості з них. Тож вони розробили конструктор, який дозволяє створювати різні комбінації фасадів.

Ми буквально розклали фасад на елементи, з яких у подальшому можна було збирати різні комбінації фасадів, — каже Оначук.

Будинки у Бучі відновлюють за допомогою конструктора фасадів
Зображення: facebook.com/kateryna.onachuk

Усі складові фасаду будинків (вікна, балкони, вхідні групи, кондиціонери тощо) мають кілька варіантів виконання. Це ж стосується утеплювача, кольору та рельєфу тинькування тощо.

Комбінуючи ці елементи між собою, архітектори створили готові рішення для фасадів типових будинків, які підлягають відновленню. Ці рішення стали частиною нового дизайн-коду Бучі, який зараз активно використовують під час відбудови міста.

Зокрема, відновлювальні роботи зараз активно ведуть на вулицях Склозаводській, Нове Шосе, Яблунській  тощо.

0 / 0

Напрацьовані рішення мають величезну комбінаторику, і ми впевнені, що вони можуть урізноманітнити архітектуру фасадів інших міст, — вважає Оначук.

За її словами, для кожного міста на основі цього конструктора фасадів можна створити свій дизайн-код, який якомога краще відповідатиме місцевому контексту. 

Нагадаємо, на Київщині триває ремонт моста через річку Ірпінь, що постраждав через війну. Рух транспорту оновленим мостом мають відкрити наприкінці цього літа.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації