Повітря в Києві забруднене шкідливими речовинами: коли буде покращення

Повітря в Києві забруднене шкідливими речовинами: коли буде покращення Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

В атмосферному повітрі Києва зафіксували перевищення вмісту шкідливих речовин через суху спекотну погоду. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ, середньодобовий вміст діоксиду азоту у столиці наближається, а місцями вже перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК). 

Підвищений рівень парникових газів також підтверджують супутники NASA, на яких встановлені спеціалізовані прилади, що вимірюють концентрації діоксиду азоту в приземному шарі атмосфери. Вони зафіксували підвищений вміст цього газу у повітрі Києва.

Забруднення повітря у Києві
Зображення: Укргідрометцентр

Також зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій вмісту діоксиду сірки, оксиду вуглецю та формальдегіду.

Варто підкреслити, що це — саме середньодобові значення. Аналіз атмосферного повітря проводиться у спеціалізованих лабораторіях УкрГМЦ і ці дані є достовірними та перевіреними, — кажуть в Укргідрометцентрі.

Перевищення рівня шкідливих речовин у столичному повітрі пов'язане із сухою спекотною погодою, що спостерігається останніми днями. Також накопиченню домішок в приземному шарі повітря у теплу погоду сприяє слабкий вітер змінних напрямків.

Покращення ситуації, за даними синоптиків, можна очікувати вже 3 та 4 липня.

Нагадаємо, на території Дарницького району встановили нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації. Вона повідомляє про різні види надзвичайних ситуацій, зокрема й про сигнал повітряної тривоги.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації