Правоохоронці врятували від продажу історичну пам'ятку часів Київської Русі — її передадуть до Києва

Правоохоронці врятували від продажу історичну пам'ятку часів Київської Русі — її передадуть до Києва Фото: пресслужба Волинської обласної прокуратури

Українські правоохоронці врятували від незаконного продажу унікальну історичну пам'ятку часів Київської Русі. Це добре збережена кам'яна плита із зображенням "Святого воїна", ймовірно, Святого Дмитра. Припускають, що ця плита могла бути окрасою одного із храмів Галицько-Волинського князівства. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного музею історії України в фейсбуці.

Подібних пам'яток не знаходили в Україні впродовж останнього століття. Унікальну знахідку правоохоронці передадуть до Національного музею історії України для зберігання і дослідження. Надалі пам'ятку мають залишити в музеї.

Плиту часів Київської Русі врятували від незаконного продажу на інтернет-аукціоні завдяки старанням Луцької окружної прокуратури Волинської області. На порушників, які намагалися продати пам'ятку, завели кримінальну справу за фактом незаконного привласнення скарбу, який має особливу історичну, наукову та культурну цінність.

Раніше "ТиКиїв" писав, що музей Гончара та GUNIA Project випустять найповнішу збірку про побут і мистецтво українців. Над книгою працювали понад рік.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації