Представники ТЦК прийшли на підготовку вечірки "КиївПрайду": що сталося

Представники ТЦК прийшли на підготовку вечірки "КиївПрайду": що сталося Фото: depositphotos

Представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Подільського району прийшли в артцентр Closer під час підготовки вечірки "Рейвах Прайд" ГО UkrainePride. Про це повідомили представники "КиївПрайду".

Представники ТЦК перевірили документи у всіх присутніх і, за словами представників "КиївПрайду", намагалися забрати чоловіків, які не мали необхідних документів, на проходження військово-лікарської комісії.

Ми, представниці та представники українського прайд-руху повністю усвідомлюємо важливість мобілізації та проведення необхідних заходів для її забезпечення. Оскільки ми повинні разом давати збройну відсіч ворогу. Водночас ми маємо інформацію, що серед усіх масових культурних та освітніх заходів, які сьогодні проводяться у Києві, представники ТЦК обрали для перевірки лише ЛГБТК+ подію. Ми розцінюємо дані дії як цілеспрямований тиск на прайд-рух в Україні, — заявили в "КиївПрайді".

Зазначається, що UkrainePride не буде скасовувати захід і буде проводити Рейвах Прайд "у напружених умовах, що склалися".

Проте зараз ми спостерігаємо ситуацію, яка викликає питання щодо забезпечення рівності та додержання прав людини навіть у цей складний воєнний час, — додали представники "КиївПрайду".

Нагадаємо, що КМДА не дозволяла проводити "Марш рівності" у столичному метро, як того хотіли організатори. На що представники "КиївПрайду" заявили, що КиївПрайд-2024 може відбутися в метро в тій чи іншій формі та без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації