Провулок Достоєвського у Києві перейменували на честь поета Максима Кривцова: що про нього відомо

Провулок Достоєвського у Києві перейменували на честь поета Максима Кривцова: що про нього відомо Фото: Facebook/Максим Кривцов

На засіданні Київради 29 серпня провулок Достоєвського у Подільському районі столиці перейменували на честь поета Максима Кривцова (псевдо Далі), який загинув у січні 2024 року, захищаючи Україну.   

За словами голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, провулок Достоєвського був названий на честь російського письменника, філософа і публіциста, тож він підлягав перейменуванню.

Натомість у назві провулка вирішили вшанувати пам'ять українського поета, громадського діяча та військовослужбовця Максима "Далі" Кривцова. Він брав участь у Революції Гідності та ще у 2014 році пішов на фронт добровольцем, воював у складі ДУК "Правий сектор" та Бригади швидкого реагування Нацгвардії.

Максим був талановитим поетом. Автор збірки "Вірші з бійниці", визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією PEN Ukraine. Його вірш "Жовтий скотч" став саундтреком до фільму "Наші котики", — зазначила Вікторія Муха.

На початку повномасштабного російського вторгнення "Далі" знову пішов захищати Україну. Служив кулеметником, брав участь у боях за Київщину, Харківщину, Херсонщину, Луганщину і Донеччину. Загинув Максим Кривцов на фронті на початку січня 2024 року у Харківській області. Посмертно він отримав звання кавалера ордена "За заслуги" III ступеня.

Нагадаємо, минулого тижня Київрада перейменувала ще сім вулиць та провулків столиці на честь захисників України. Нові назви отримали вулиці Нахімова, Наумова, Вузівська та інші.

Читай також: "Владу Києва просять перейменувати ще не збудовану станцію метро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації