Рада ухвалила історичний законопроєкт, що забороняє УПЦ МП

Рада ухвалила історичний законопроєкт, що забороняє УПЦ МП Фото: church.ua

На засіданні 20 серпня депутати Верховної Ради ухвалили законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією. Зокрема, цей законопроєкт може припинити діяльність УПЦ (МП) в Україні.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за законопроєкт №8371 проголосували 265 депутатів. Документ набуде чинности через 30 днів з дня його опублікування.

Верховна Рада прийняла законопроєкт, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ (МП). Проросійські попи матимуть 9 місяців, щоб розірвати зв'язки з РПЦ, — написав Железняк.

Законопроєкт, передбачає заборону в Україні релігійних організацій із центрами впливу в росії. Релігійні організації, які підозрюють у співпраці з країною-агресором, перевірятиме спеціальна експертна комісія. Якщо ця комісія зафіксує порушення в церкві або іншій релігійній організації, та отримає припис на виправлення ситуації.

Якщо ж організація не усуне порушення у встановлений термін, щодо неї мають звернутися до суду. Той вирішить, забороняти діяльність цієї релігійної організації чи ні.

При цьому, у випадку з УПЦ (МП), під релігійною організацією мається на увазі не вся церква, а окремі юридичні особи, що її представляють. Тобто, у разі виявлення порушень, кожну парафію чи єпархію заборонятимуть окремо.

Нагадаємо, на території Нижньої лаври Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" відкрили перший військовий храм. У будівлі раніше розміщувалася водонапірна вежа, яку перебудували на початку 2000-х років. 

Читай також: "В Україні набув чинності закон про медичний канабіс: як він працюватиме"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації