Що робити, якщо під час НТМ почалась повітряна тривога: у МОН розповіли про алгоритм дій

Що робити, якщо під час НТМ почалась повітряна тривога: у МОН розповіли про алгоритм дій Фото: freepik.com

У Міністерстві освіти та науки розповіли, як діяти учасникам Національного мультипредметного тесту, якщо посеред іспиту пролунає повітряна тривога.

Якщо під час проведення НМТ почнеться тривога, інструктор зупинить роботу над тестом, а всі учасники та персонал пункту тестування мають спуститися в укриття. 

Відлік часу, що залишився до завершення тестування, у такому разі зупинять. Після закінчення тривоги учасники мають повернутися до аудиторій і продовжити виконання завдань.

У МОН зазначають, що учасники зможуть повернутися і продовжити виконання завдань НМТ у разі, якщо тривога триватиме менше ніж 2 години 30 хвилин (сумарно для обох етапів тестування).

Що робити, якщо тривога триватиме довше?

Якщо тривога триватиме довше, то відповідальний за тестувальний пункт разом із регіональним центром оцінювання якості освіти мають вирішити, наскільки доцільно продовжувати тестування, враховуючи час, що залишився.

Якщо вони вирішать зупинити тестування, учасники зможуть скласти його під час додаткових сесій НМТ. 

Для цього їм потрібно буде подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Подати заяву можна через відповідального за тестовий пункт одразу на місці або ж самостійно протягом трьох робочих днів (включно з днем, коли учасник складав НМТ).

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як випускники шкіл Київської області складатимуть цьогорічний НМТ.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації