Спека трохи спаде: якою буде погода в Києві та області 5 липня

Спека трохи спаде: якою буде погода в Києві та області 5 липня Фото: unsplash.com

У п'ятницю, 5 липня, спека в столиці трохи спаде й погода буде більш комфортною. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Температура повітря в Києві становитиме +25...+26 градусів. Є невелика ймовірність короткочасного грозового дощу. 

Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, 5 липня в Київській області буде хмарно з проясненнями. Вночі можливий невеликий дощ, вдень опадів не очікується. Температура повітря вночі становитиме від +13 до +18 градусів, удень стовпчики термометрів піднімуться до +22...+27 градусів.

Діденко також додала, що вихідними в Україні буде сухо й сонячно. У східних, південних і центральних областях стовпчики термометрів піднімуться до +32...+37 градусів. На заході очікується +26...+32 градуси, на півночі — від +28 до +32 градусів. 

Діденко попередила, що наступного тижня в більшості областей України, крім західних, стоятиме сильна спека. Максимальна температура повітря становитиме +33...+37 градусів, на півдні, сході та в багатьох центральних областях — від +35 до +39, місцями ймовірно до +40 градусів.

Використайте вільний час, якщо можливо, побути поближче, хоча й до комарів, проте все ж подалі від спеки. У кого робота — виконуйте прості правила порятунку від сильної спеки. І вкрай обережно з продуктами — влітку частішають випадки отруєння, воно вам треба? — порекомендувала синоптикиня.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що спека в Україну прийшла з Аравії. Аравійське повітря заходить через південно-східні регіони та накриває майже всю країну, не дотягуючись до західних кордонів. Тому в західних регіонах температури дещо нижчі — до +30 градусів. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації