"Сталеві": в Києві знімають документальний фільм про відновлення ветерана ЗСУ

"Сталеві": в Києві знімають документальний фільм про відновлення ветерана ЗСУ Фото: ICTV2

У Києві почали знімати документальний фільм "Сталеві". Він розповідає про шлях відновлення ветерана ЗСУ Дмитра Колесника. Про це повідомляє "Детектор медіа".

В основі стрічки — реальна історія 30-річного сержанта НГУ Дмитра Колесника. Глядачі зможуть простежити всі етапи відновлення героя — від втрати кінцівок до протезування, реабілітації та повернення до цивільного життя. Також у документальному фільмі покажуть кадри спілкування з лікарями, родичами та побратимами. Ментором для Дмитра став ветеран Олександр Терен, який нещодавно сам пройшов цей шлях.

Два місяці тому в автомобіль, у якому їхав Дмитро з побратимами, влучив російський дрон. У госпіталь Дмитро потрапив з високою ампутацією лівої ноги та пораненням живота. Сильно травмовану праву ногу лікарі також не змогли врятувати. Пізніше її теж ампутували.

Наше суспільство трансформується, тож наша мета — сприяти двосторонній адаптації суспільства до нових реалій, у яких чільне місце займають воїни, які зараз служать і ті, хто вже повернувся. Допомогти одне одному знайти відповіді на хвилюючі питання, стати мостом взаєморозуміння між людьми із різним досвідом війни — як військовими, ветеранами, так і цивільними, — розповіла генеральна креативна продюсерка програмного напряму телеканалів ICTV / ICTV2 Тетяна Гребенік.

Над виробництвом фільму працює компанія "ПроКіно" за підтримки телеканалу ICTV2 та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Прем'єра фільму "Сталеві" має відбутися в жовтні в ефірі телеканалу ICTV2.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що На Київщині будують інклюзивний житловий комплекс для військових, які внаслідок поранень отримали суттєві фізичні ушкодження. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації