Стартувала реєстрації на НМТ 2024: де і як записатися на іспит

Стартувала реєстрації на НМТ 2024: де і як записатися на іспит Фото: freepik.com

В Україні з 14 березня розпочалась реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) 2024 року. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки. 

Цьогоріч реєстрацію поводять у безпаперовій формі — записатися на НМТ можна буде тільки онлайн. Триватиме реєстрація до 11 квітня включно.

Як записатися на НМТ 2024

На спеціальному порталі Українського центру оцінювання якості освіти вступникам потрібно самостійно створити персональний кабінет, вказавши особисті дані (номер картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу).

Далі потрібно виконати в особистому кабінеті такі дії:

  • зазначити реєстраційні дані: контактну інформацію, категорію "випускник поточного року" або "випускник минулих років", указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов, обрати навчальний предмет на вибір;
  • вказати населений пункт в Україні або за кордоном, де випускник планує проходити НМТ та мову складання предметів";
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів";
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку.

Більш детально про процедуру реєстрації можна дізнатися на сайті Центру оцінювання якості освіти.

Строки НМТ 2024

Тестування цього року проходитиме у дві сесії: основну та додаткову. Основна триватиме з 14 травня до 25 червня, а додаткова — з 11 до 19 липня.

З міркувань безпеки інформацію про те, де в Україні проходитимуть тестування, не публікуватимуть для широкого загалу. Учасникам тестування також рекомендують не розголошувати ці дані задля власної безпеки та безпеки інших людей.

Інформація про результати основних сесій НМТ з'явиться у персональних кабінетах учасників до 2 липня, а додаткових сесій — до 26 липня.

Нагадаємо, Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на період шкільних весняних канікул. Вони курсуватимуть у напрямках, на які є найбільший попит серед пасажирів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації