Цими вихідними в Києві відбудеться різдвяний "Кураж": що там буде цікавого

Цими вихідними в Києві відбудеться різдвяний "Кураж": що там буде цікавого Фото: інстаграм @kurazh.kyiv

Цими вихідними, 16 та 17 грудня, в Києві відбудеться благодійний різдвяний фестиваль "Кураж". Його організацією займалися спільно з музеєм Івана Гончара і фольклористкою Яриною Сізик. За їх сприяння на фестивалі відтворять автентичні елементи українського Різдва. 

Наша мета — сказати простими словами про складну й об'ємну тему. 
Зібратись 16-17 грудня, передати вам знання про традиційне українське святкування, аби вже за тиждень, 25 грудня, ви відтворили його у своїх домівках. Готуємо такі атракції та лекторій, аби ви дізнались вичерпно про традиції: що вдягнути, як накрити на стіл, прикрасити дім та заколядувати, — зазначають організатори фестивалю "Кураж".

На заході буде безліч цікавих традиційних дійств. Протягом двох днів колядуватимуть близько 70 колядників.

Вечір суботи подарує різдвяний концерт, що передасть автентичне звучання традицій Лівобережжя. Виступатимуть три колективи бабусь із села Козацьке Чернігівської області, а також гурт "Древо" з села Крячківка та гурт "Яворина" з села Солониця Полтавської області.

А в неділю гості "Куражу" зможуть попрактикуватись у традиційних побутових танцях — тих, що виконувались на вечорницях у сільській хаті. 

Працюватиме на "Куражі" і різдвяний ярмарок. На ньому будуть представлені етніка, вбрання, оздоблення та подарунки. 

  • ДЕ? Київ, GARAGE, вул. Межигірська, 82
  • КОЛИ? Субота-неділя, 16 та 17 грудня. Графік роботи: 12:00 – 21:00
  • СКІЛЬКИ? Вхід — 300 гривень. Для військових, людей з інвалідністю, вагітних жінок, дітей до 12 років та пенсіонерів вхід вільний.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Кловський сад прикрасили різдвяними декораціями. Зараз там проводять благодійні фотодні, кошти з яких ідуть на допомогу дітям, які постраждали внаслідок війни. Як потрапити на фотодень у Кловському саду і допомогти дітям — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації