У Києві очистили озеро Віра

У Києві очистили озеро Віра Фото: скриншот

Столичні комунальники очистили озеро Віра у Святошинському районі за допомогою машини-амфібії Truxor. Про це повідомляє КП "Плесо".

За словами комунальників, машина-амфібія чудово впоралася із завданням. Акваторію водойми очистили від надлишкової рослинності, мулу та інших видів забруднень.

Truxor працює як на воді, так і на суші, що дозволяє ефективно виконувати завдання у важкодоступних місцях. Розчистка озера Віра покращила якість води та забезпечила більш сприятливі умови для проживання водних організмів, — йдеться в повідомленні.

Працівники "Плеса" продовжують моніторити стан води в озері, забезпечуючи підтримку його екологічного балансу.

Нагадаємо, що нещодавно комунальники розпочали оперативну перевірку озера Віра після повідомлення, що на поверхні водойми з'явилися яскраво забарвлені блакитні плями.

Аналіз води показав, що забрудненість водойми була пов'язана з процесами гниття органічних речовин і виділенням аміаку, сірководню й вуглекислого газу. У воді були синьо-зелені мікроводорості у стадії вегетації, у місцях їхнього скупчення почався процес гниття. Це підняло на поверхню маси бруду та надало воді блакитного забарвлення. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації