У Києві після скарг військових почали ремонт у крематорії

У Києві після скарг військових почали ремонт у крематорії Фото: КМДА

У Київському крематорії розпочалися ремонтні роботи. Протягом двох тижнів там планують привести до ладу обидві зали прощання. Про це повідомили на сайті КМДА.

У Києві ремонтують крематорій після скарг військових
Фото: КМДА

Рішенню про ремонт крематорію передували скарги від людей та військових. Днями про жахливий стан крематорію, в якому прощаються із загиблими військовими, розповіла патронатна служба "Янголи Азову". Також вони опублікували відео, де видно, в якому поганому стані перебуває крематорій.

@azovsangels

 

♬ Horror train, horror piano, BGM(1230538) - syummacha

У КМДА зазначили, що критика військових щодо стану крематорію є справедливою. Та проведення будь-яких робіт у будівлі є ускладненим, адже вона визнана об'єктом культурної спадщини.

Масштабна реставрація крематорію запланована на 2024 рік. Зараз у прощальних залах виконують поточний ремонт, щоб покращити їхній зовнішній вигляд.

Критика військових, до яких велика повага і вдячність, є об'єктивною. І ми зараз максимально оперативно виправляємо ситуацію — очищаємо, фарбуємо, заміняємо деякі елементи. Тобто все, що не вплине на подальшу реставрацію, проте покращить зовнішній вигляд приміщень, де прощаються з українськими воїнами, — зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

0 / 0

Зали ремонтуватимуть почергово. Бюджетних коштів на це не залучають.

Раніше "ТиКиїв" писав, що тривала реставрація чекає Софію Київську. Що про це відомо на цей час — читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації