У Києві почали створювати перші дощові садки: чим вони особливі

У Києві почали створювати перші дощові садки: чим вони особливі Усі фото: kyivcity.gov.ua

У Києві почали створювати перші дощові садки – спеціальні квіткові клумби, у яких збиратиметься дощова вода. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Дощові садки є елементом ландшафтного дизайну, який використовують для збору та збереження води. Під час злив вони забирають на себе частину дощової води та запобігають локальним затопленням території.

Дощові садки здатні поглинати, затримувати та фільтрувати до 90% води, що потрапляє на їхню поверхню. Також вони є своєрідним буфером для дощової води, якою живляться рослини в період посухи.

Фото: kyivcity.gov.ua

Виглядає такий садок як заглиблена клумба, оточена вологолюбними та стійкими до спеки багаторічними рослинами.

У столиці дощові садки у межах пілотного проєкту вже облаштували у Подільському, Солом'янському та Оболонському районах, а незабаром вони з'являться і в інших районах міста.

Фото: kyivcity.gov.ua

При створенні дощових садків перевагу віддають локаціям, що страждають від підтоплення. Принцип їхньої роботи полягає у тому, що вода з дахів і тротуарів збирається в резервуари або басейни, проходить там через очисні системи, після чого її можна використовувати для живлення зелених насаджень.

Рослини, які ми висаджуємо в таких дощових садках, сприяють очищенню та зволоженню повітря, а також нормалізують локальний мікроклімат. Дощові садки — це чудове рішення, що допомагає містам адаптуватись до зміни клімату вже сьогодні, — каже директор Департаменту захисту довкілля КМДА Олександр Возний.

Фото: kyivcity.gov.ua

До того ж, зазначають у "Київзеленбуді", дощові садки не складні в обслуговуванні. Деякі види рослин, які там висаджені, можуть потребувати лише сезонного зрізання чи підкошування.

Нагадаємо, нещодавно у Києві також почали встановлювати парклети — популярні у Європі та США мініпростори з вуличними меблями та озелененням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації