У Києві розчищають річку Дарниця

У Києві розчищають річку Дарниця Фото: скріншот

Столичні комунальники розчищають річку Дарниця в Дніпровському районі. Це має запобігти підтопленню парку "Перемога" та прилеглих територій під час інтенсивних дощів. Про це повідомляє КП "Плесо".

Основна мета робіт — значно підвищити водопропускну спроможність Північно-Дарницького меліоративного каналу, що дозволить ефективніше управляти водними ресурсами в умовах інтенсивних дощів, — розповіли в комунальному підприємстві.

Комунальники розчищають берегову лінію каналу від сміття та надмірної рослинності.Для цього використовують сучасну техніку та екологічно безпечні методи.

Річка Дарниця — найбільша з малих річок Києва, її протяжність становить 21,5 км. Витік річки розташований на північ від с. Княжичі. На східній околиці Києва Дарниця тече через ліс і впадає в озеро Берізка. 

Уперше річка Дарниця згадується в документах початку XVI століття як місцевість, що перебуває у володінні двох великих київських монастирів — Києво-Печерського та Пустинно-Миколаївського, які судилися за розмежування територій.

На річці Дарниці знаходилися млини, в окрузі були чудові сінокоси, після щорічних розливів річок навіть у посушливі роки тут росли високі трави. Поблизу від річки знаходилася переправа через Дніпро.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в парку "Відрадний" очистили озеро машиною-амфібією. У такий самий спосіб очистять озеро "Віра" у Святошинському районі. Нещодавно на ньому з'явилися зелено-бурі плями.

Читай також: "Затоплені підземні переходи та вулиці: чи стане Київ Венецією?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації