У Києві відкриють культурний маршрут від Софії Київської до Києво-Печерської лаври

У Києві відкриють культурний маршрут від Софії Київської до Києво-Печерської лаври Фото: Національний заповідник "Софія Київська"

У Києві з'явиться новий культурний маршрут. Він пролягатиме від Софії Київської до Києво-Печерської лаври. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв. 

За словами очільника Мінкульту, цей маршрут стане одним із "Культурних маршрутів" Ради Європи. Він об'єднає історію України з її новітніми об'єктами.

Ми маємо історико-культурну вісь Софія Київська — Лавра, яка йде по Грушевського, переходить у вул. Мазепи і Лаврську. Цей маршрут дає можливість об'єднати історію України із її новітніми об'єктами, такими як Музей Другої світової війни, який трансформується фактично у Музей боротьби за незалежність України, музей всіх воєнних конфліктів, які відбувались на нашій території як наслідок повстання українського народу проти поневолювачів, — зазначив Ростислав Карандєєв.

Наразі Мінкульт готує технологічну розробку маршруту. Після його створення і позитивного впровадження Раді Європи запропонують нові культурні маршрути — в історичному центрі Львова і в Чернігові.

Раніше "ТиКиїв" писав, що "Батьківщину-Мати" та інші пам'ятки України відтворили з LEGO. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації