У Києві вводять перепустки нового зразка для пересування містом у комендантську годину

У Києві вводять перепустки нового зразка для пересування містом у комендантську годину Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

У Києві з 23 вересня почне діяти новий формат перепусток, за якими можна пересуватися містом на авто під час комендантської години. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, періодичне оновлення перепусток є вимушеним кроком. Це підвищує гарантію того, що ними користуються лише ті люди, які дійсно мають на це підстави. Йдеться про працівників сектора безпеки та оборони України, критичної інфраструктури та органів держвлади.

Заявки на отримання нових перепусток потрібно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де документ видавали попередні рази. У заяві потрібно обґрунтувати необхідність користуватися транспортним засобом під час комендантської години.

Стару перепустку після заміни на нову слід повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або туди, де її видали. А у разі її втрати — необхідно одразу повідомити про це орган, який її видав. Керівники цих підприємств, організацій чи установ несуть персональну відповідальність за стан, збереження, використання, облік і видачу перепусток.

Також у КМДА зазначили, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Пред'являти їх необхідно лише на вимогу правоохоронців або уповноважених осіб.

Комендантська година у Києві триває щодня з 00:00 до 05:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях, а також пересуватись містом у транспорті без спецперепустки або пішки. Виходити можна, тільки для того, щоб дійти до укриття у разі оголошення повітряної тривоги.

Нагадаємо, в Україні стартує проєкт з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, в межах якого створять реєстр домашніх улюбленців та запровадять електронні ветеринарні паспорти у застосунку "Дія".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації