У Києві закрили 85 лісових доріг і патрулюють ліси: причина

У Києві закрили 85 лісових доріг і патрулюють ліси: причина Фото: pexels.com

Через сильну спеку та високу пожежну небезпеку в столиці закрили 85 лісових доріг, а лісова охорона патрулює найбільш пожежонебезпечні лісові ділянки. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Також працівники лісопаркового господарства ліквідовують стихійні звалища, встановлюють шлагбауми, облаштовують мінералізовані смуги навколо найбільш пожежонебезпечних ділянок лісу.

Із початку року навколо найбільш пожежонебезпечних ділянок лісу проведено відновлення мережі мінералізованих смуг протяжністю майже 2 000 кілометрів. Це дозволить запобігти можливому розповсюдженню вогню, — розповів гендиректор Київзеленбуду Юрій Бахмат.

Щоб запобігти лісовим пожежам, фахівці використовують камери відеоспостереження, проводять рейди та встановлюють таблички на протипожежну тематику.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що жителів столиці штрафуватимуть за розведення багать. Також киянам нагадали про заборону відвідування лісів і лісопаркових зон під час воєнного стану. Це заборонено як під час піших прогулянок, так і на транспорті. 

Читай також: "Як Київ бореться зі спекою: фонтани, рамки-розпилювачі, заборона руху вантажівок"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації