У Київській області пересихають річки: у чому причина

У Київській області пересихають річки: у чому причина Ілюстративне фото: freepik.com

Через спекотну та суху погоду, яка спостерігалася у вересні, на Київщині обміліли річки, а їхні русла заросли рослинами. Про це повідомляє Український гідрометцентр. 

У вересні на багатьох річках області водність спостерігалась нижчою за критерій маловоддя і становила 6–18 % норми вересня.

Через сухі погодні умови ситуація буде складною і далі — протягом місяця у річках утримуватиметься низький рівень води, загальна амплітуда становить 1–10 см.

Також на річках області спостерігається заростання русел водною рослинністю різної інтенсивності. На річках Ірпінь, Гуйва, Недра, Росава та Супій утримуються ділянки стоячої води. На р. Стугна утримується пересихання русла річки.

Найбільш обмілілою стала річка Рось. Середні місячні витрати води були нижчими за основний критерій маловоддя та становили 14–18 % норми вересня. Водність річки Рось в створі поста Фесюри дорівнювала 29 % норми вересня.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що озеро Синє продовжують відновлювати. Зараз на території озера працює спеціалізована техніка, яка розчищає дно та берегові лінії водойми. Основне завдання на поточному етапі — очищення з'єднувальної протоки озера. На сьогодні в місцях розчищення вже з'явилася вода.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації