У Київському обласному перинатальному центрі відкрили нове реанімаційне відділення для недоношених малюків

У Київському обласному перинатальному центрі відкрили нове реанімаційне відділення для недоношених малюків Фото: Київський обласний перинатальний центр

У Київському обласному перинатальному центрі відкрили нове реанімаційне відділення — блок інтенсивної терапії новонароджених. Тут будуть виходжувати передчасно народжених немовлят.

0 / 0

Враховуючи те, що з 2022 року кількість передчасно народжених дітей в Україні значно збільшилась, ми вирішили розширити відділення інтенсивної терапії та кількість реанімаційних місць. Це дасть можливість не тільки рятувати дітей з критично низькою масою тіла, але й забезпечить тривале перебування на штучній вентиляції легень, виходжування та стабілізацію діток, які народжуються з вагою 1000-1500 грамів. У нас були навіть випадки, коли дітки народжувались з вагою 640 грамів і ми повноцінно їх виходжували, — зауважив гендиректор Київського обласного перинатального центру Олександр Качур.

Нове реанімаційне відділення розраховане на 10 пацієнтів. У боксі все відповідає сучасним умовам: температура, освітлення, кондиціонування, киснева система. Також тут створені всі умови для подальшого приєднання реанімаційної апаратури та запуску реанімаційних ліжок. 

У Києві відкрили нове реанімаційне відділення для недоношених немовлят
Фото: Київський обласний перинатальний центр

Зазначимо, що цьогоріч на Київщині народилися понад 100 діток із вагою до 2,5 кілограмів. Тому потреба в розширенні місць у реанімаціях пологових будинків зростає.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столичній дитячій лікарні "Охматдит" відкрили укриття, де медики зможуть лікувати дітей під час тривог. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації