У "Містечку Хансена" на Київщині заклали капсулу будівництва нової школи, яку зводять коштом американського мецената

У "Містечку Хансена" на Київщині заклали капсулу будівництва нової школи, яку зводять коштом американського мецената Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У селі Тарасівка Фастівського району Київщини побудують нову школу на 700 учнів. Її будівництво фінансує американський меценат Делл Лой Хансен, коштом якого зводять містечка для переселенців. Про це повідомив очільник Київської ОДА Руслан Кравченко.

Навчальний заклад побудують на території "Містечка Хансена" у Тарасівці. 15 травня там заклали капсулу будівництва школи, яка матиме назву HansenVillage Academy. 

У Містечку Хансена на Київщині заклали капсулу будівництва нової школи
Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

Школа площею майже 6,5 тисячі квадратних метрів матиме 27 класів, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти та конференц-зал. Навчальний заклад має відкритися 1 вересня 2025 року. За словами Хансена, це буде одна з найкращих шкіл в Україні. 

У Містечку Хансена на Київщині заклали капсулу будівництва нової школи
Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

Учнями нової школи стануть діти з родин, які живуть у "Містечку Хансена". Сюди вже почали заселятися нові сім'ї — в оселі, які звели під час третьої черги будівництва. Це — 24 родини з тимчасового окупованих або прифронтових територій. 

Будівництво "Містечка Хансена" розпочали у червні 2023 року. Зараз тут мешкають 229 родин або ж понад тисяча осіб. У майбутньому тут планують збудувати четверту чергу житла, а також садочок, бібліотеку, басейн, будинок культури.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації