У Музеї війни відреагували на заяву про появу корозії на тризубі Батьківщини-матері

У Музеї війни відреагували на заяву про появу корозії на тризубі Батьківщини-матері Фото: facebook.com/warmuseum.kyiv.ua

У Музеї історії України у Другій світовій відреагували на заяву керівництва Інституту Патона про появу корозії на тризубі скульптури "Батьківщина-мати". Там заявили, що вже уклали з інститутом договір для усунення дефектів на гербі монумента.

Напередодні в Інституті електрозварювання імені Патона заявили, що технологію встановлення герба на монументі з ними не погоджували. І саме через порушення технології зварювання на тризубі могла з'явитися корозія усього за рік після його встановлення.

В Музеї війни на це відповіли, що ще восени минулого року звернулися до Інституту Патона, щоб їхні фахівці провели незалежне обстеження тризуба та надалі відстежували його стан. Після обстеження та проведення аналізу зварних швів фахівці установи надали свій звіт.

За результатами всебічного моніторингу були виявлені незначні локальні недоліки, які не впливають на експлуатацію металоконструкцій в агресивному середовищі, — заявили в Музеї війни.

Там додали, що вирішили усунути ці дефекти та в липні 2024 року уклали договір з Інститутом Патона на послуги з випробування виробу. В музеї також запевнили, що тримають під пильним контролем стан як самої "Батьківщини-матері", так і тризуба.

Нагадаємо, також в Інституті електрозварювання закликали терміново закрити міст Патона на ремонт через його аварійний стан. Там кажуть, що через сильну корозію сильно зменшилася товщина металу на нижньому поясі мосту. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації