У найближчі місяці ситуація зі світлом буде складною: графік відключень на 26 червня

У найближчі місяці ситуація зі світлом буде складною: графік відключень на 26 червня Фото: pexels.com

У середу, 26 червня, графіки стабілізаційних відключень електроенергії в Києві та Київській області діятимуть протягом усієї доби. Про це повідомляють ДТЕК "Київські електромережі".

Розклад відключень, а також причини відсутності світла можна дізнатися в чат-боті у ViberTelegram, на сайті. Там же можна залишити заявку на відновлення електроенергії.

Пам'ятайте: після появи світла не вмикайте одночасно всі прибори, особливо потужні. Це допоможе уникнути аварій від перенавантаження мереж, — нагадали енергетики.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко попередив, що в найближчі 6–8 тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною. Наразі в Україні не вистачає внутрішньої генерації й навіть імпорт, який на максимумі, не розв'язує проблему.

Причини дефіциту — російські обстріли енергетичної інфраструктури, підвищення споживання електроенергії та планові ремонти блоків на атомних станціях.

Графіки у Києві як були 6 груп та біла, сіра та чорні зони, так і залишилися. Для планування життя треба виходити з того, що у сірих зонах світла не буде. Особливо, коли час припадає на пікові години. У білій зоні світло повинно бути. Якщо нема, то треба заповнити електронну заявку на сайті мереж. Може аварія, може помилка, може відмова обладнання — може бути що завгодно. Колеги забирають та аналізують, — розповів Коваленко.

Нагадаємо, що компанія Yasno встановлюватиме сонячні електростанції "під ключ". Кияни та жителі області можуть залишити на них заявки.

Читай також: "В яких ТРЦ Києва можна підзарядити свій гаджет, коли немає світла"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації